RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Explosie bij groothandel in Nieuwegein

1/4
NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus bracht een nog onbekende man een explosief tot ontploffing bij een bedrijf aan de Laagraven in Nieuwegein. Een rechercheteam van de politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Op bewakingsbeelden van het bedrijf is de explosie goed te zien.


Bewakingsbeelden
Er is ook bewakingsbeeld waarop een mogelijke verdachte te zien is. Daarop is te zien hoe een persoon over het terrein van het bedrijf loopt en iets neerlegt bij de voordeur. Het voorwerp explodeert en de persoon rent weg.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe iemand over het terrein loopt vlak voordat de brandbom explodeert.


Vlucht
Vervolgens is hij of zij te voet gevlucht. De dader is over het bedrijventerrein naar het hek gelopen en is daar door een opening gekropen en op de Laagravenseweg uitgekomen. Dat is de weg tussen de A12 en Nieuwegein. Vanaf dat punt is niet duidelijk hoe de dader verder is gevlucht.

Op het moment van de explosie was een medewerker in het getroffen bedrijf aan het werk. Hij schrok enorm van de knal en ging de brand die ontstaan was bij de voordeur met een brandblusser te lijf.

Getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien hoe de dader vůůr het plaatsen van het explosief daar is gekomen en hoe hij of zij vanaf de Laagravenseweg is vertrokken, bijvoorbeeld met welk voertuig. Het is niet duidelijk of de dader alleen handelde of dat er nog iemand bij was.

Motief
Op dit moment is niet duidelijk waarom iemand het explosief bij dit bedrijf heeft neergelegd.


Tips
Heeft u informatie die de recherche kan helpen? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Explosie bij groothandel in Nieuwegein


Uitzending 1 & 29 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -