Brandbom ontploft bij GGZ instelling

Hilversum - In de vroege ochtend van woensdag 2 juni ontploft een explosief bij de hoofdingang van GGZ instelling De Rembrandthof in Hilversum. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een Albert Heijn tas neerzet die vervolgens in brand vliegt en explodeert.
De medewerkers schrikken van de explosie en gaan de vlammen te lijf met brandblussers. Daarmee voorkomen ze dat de brand naar binnen slaat. De ruiten van de hoofdingang zijn gesprongen en moeten worden vervangen.

Bewakingsbeelden

De brandstichter is te zien als hij over de Koningsweg in Hilversum loopt. Daarna komt hij in beeld bij de Rembrandthof aan de Laan van Heelmeesters. Hij rommelt in de Albert Heijn-tas, zet die neer bij de deur en loopt weg. De tas vat vlam en explodeert.

Signalement

- grijze capuchontrui
- lichtkleurige broek
- zwarte schoenen
- Albert Heijn-tas
De politie vermoedt dat de man uit de provincie Utrecht komt.

Stof

In de Albert Heijn-tas trof de politie een stukje stof aan. Dit blijkt afkomstig te zijn van een stoffen tasje van online supermarkt Crisp. Wellicht dat dit aanknopingspuntje in combinatie met de bewakingsbeelden mensen op het spoor van de dader zetten.

Tips

Heeft u een idee wie het kan zijn, twijfel dan niet en geef het door via één de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.
Uitzending 8 september & 6 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.