RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie stak scoutinggebouw in brand?

1/5
SOESTDIJK - In de vroege ochtend van zaterdag 4 september is het gebouw van scoutingvereniging Merhula verwoest door een brand. De politie heeft redenen om aan te nemen dat er sprake is van brandstichting en zoekt getuigen.

Rond 4.40 uur komt de melding van de brand binnen bij de politie en brandweer. Als ze ter plaatse komen, staat het gebouw in lichterlaaie.

Landgoed Paleis Soestdijk
De vereniging huist al sinds 1964 in het houten gebouw op het landgoed van Paleis Soestdijk. Destijds heeft Koningin Juliana het stukje grond geschonken aan de vereniging.

 Het gebouw van scoutingvereniging Merhula afgelopen zomer. Het gebouw van scoutingvereniging Merhula afgelopen zomer. | Foto: Caspar Huurdeman

De brandweer kan niet voorkomen dat het scoutinggebouw volledig uitbrandt.


Getuigen
De politie wil graag spreken met iedereen die iets verdachts heeft gezien rondom het scoutinggebouw of de wegen ernaartoe.

 Het scoutinggebouw is bereikbaar vanaf de Amsterdamsestraatweg door de afslag te nemen naar de Reigerslaan. Het scoutinggebouw is bereikbaar vanaf de Amsterdamsestraatweg door de afslag te nemen naar de Reigerslaan. | Foto: Google Earth

Tips
Heeft u iets verdachts gezien of heeft u andere informatie die kan helpen de brandstichter of brandstichters te vinden? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Brandstichting bij scoutinggebouw in Baarn


Uitzending 8 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -