RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Explosief ontploft in flatportiek

1/4
UTRECHT - De bewoners van een flat aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht schrikken midden in de nacht van een harde knal. In het portiek is iets ontploft en heeft flinke schade veroorzaakt.

Flat
De explosie vond plaats in de nacht van zondag 25 op maandag 26 juli, als de meeste bewoners van de flat rustig liggen te slapen. Op bewakingsbeeld is te zien hoe rond 02:30 uur een man vanuit de Hannolaan komt aanlopen. In zijn rechterhand heeft hij een boodschappentas, in zijn linkerhand een ander voorwerp.

 De flat aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht De flat aan de Alexander de Grotelaan in Utrecht | Foto: RTV Utrecht

Kabel
Hij gaat het portiek binnen en neemt de trap naar boven. Even later komt hij terug met een kabel in zijn hand. Met die kabel brengt hij het explosief tot ontploffing en daarna maakt hij dat hij wegkomt. Door de explosie slaat het glas van het portiek naar buiten. De man vlucht richting de Azielaan.

Meer bewakingsbeeld
De politie zoekt naar meer beeld van bewakingscamera's in de buurt van de Alexander de Grotelaan die deze man wellicht hebben vastgelegd; dat moet geweest zijn in de nacht van 25 op 26 juli, tussen 02:00 uur en 03:00 uur.

Signalement
De dader heeft een normaal tot licht gezet postuur, lichte of lichtgetinte huid, donker kort haar, een jas met capuchon of hoodie met een driehoekig logo op de borst. En hij droeg vermoedelijk zwarte sneakers: Under Armour Charged Pursuit of schoenen die er op lijken.

 Mogelijk droeg de dader dit soort sneakers Mogelijk droeg de dader dit soort sneakers | Foto: Politie Midden-Nederland

Tips?
Herkent u deze man? Is hij te zien op beelden van uw bewakingscamera? Dan kunt u helpen hem te vinden! Bel met uw informatie naar de tiplijn:0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 22 september 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -