RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Inleveractie illegale messen: Drop je knife!

1/3
PROVINCIE UTRECHT - 'Drop je knife en doe wat met je life', is de slogan van de landelijke inleveractie die in de week van 11 t/m 17 oktober wordt gehouden. Bij een aantal politiebureau's in de regio staat een kliko in de ontvangsthal, waar je je mes in kwijt kan. En de hoop is dat jongeren dat massaal doen.

Steekincidenten
Er zijn veel te veel illegale messen in omloop onder minderjarigen; vlindermessen, stiletto's, commandomessen. Erger is dat velen er niet voor terugdeinzen hun mes ook te gebruiken. Er worden steeds meer incidenten gemeld. De politie en de gemeenten maken zich daar grote zorgen over, die willen dat alle wapens de wijken uit gaan.

 De kliko die in de ontvangsthal van de bureau's staat. De kliko die in de ontvangsthal van de bureau's staat. | Foto: RTV Utrecht

Inleveren
Iedereen heeft deze week de mogelijkheid om zijn of haar mes anoniem en straffeloos in te leveren op het politiebureau. Je naam wordt niet geregistreerd en je krijgt dus ook geen bekeuring of strafblad. Het OM heeft hier speciaal toestemming voor gegeven. Het enige wat je moet doen, is naar het bureau gaan en je mes in de kliko doen.

Politiebureau's
In de provincie Utrecht zijn zes inleverpunten: het politiebureau in Maarssen, vier bureaus in de stad Utrecht en het bureau in Mijdrecht. Via deze link kun je de exacte locaties zien.

Politie en gemeenten roepen jongeren op hun messen in te leveren


Uitzending 13 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -