Automobilist in buik gestoken

AMERSFOORT - UPDATE 2 NOVEMBER: De politie heeft dankzij tips van kijkers van Bureau Hengeveld alledrie de verdachten kunnen aanhouden. Het gaat om jongens van 17 uit Amersfoort.
Ze hadden laffe plannen; de drie mannen die eind september een Amersfoortse automobilist tot stoppen maanden. Als het nietsvermoedende slachtoffer z'n auto stilzet, komt hij erachter dat hij dat beter niet had kunnen doen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen hem belagen.

Gestoken

De 21-jarige Amersfoorter rijdt op zondagavond 26 september, kort na 19:00 uur, vanaf de Romeostraat, de Lohengrinstraat op. Bij een steegje ziet hij een man staan die zijn aandacht trekt. Hij remt en doet het raampje van z'n witte Opel Corsa naar beneden. Vrijwel meteen komen er nog twee mannen aangesneld. Ze eisen geld. Hij wil zijn raampje weer dichtdoen, maar voordat hij dat kan doen, wordt hij door één van de mannen in zijn buik gestoken. De drie mannen rennen dan terug het steegje in.

Bewakingsbeelden

Op beelden van een beveiligingscamera in de straat is te zien hoe 6 minuten vóór de beroving drie mannen uit de brandgang aan de Lohengrinstraat komen. Ze kijken om zich heen en lopen dan de brandgang weer in.
Even later is op de beelden te zien hoe het slachtoffer in de witte Opel Corsa komt aanrijden. Eén van de drie mannen staat dan weer bij de brandgang en houdt de bestuurder van de Corsa tegen.
Nadat het slachtoffer gestoken is geeft hij gas en rijdt rechtdoor. Vervolgens gaat hij linksaf een fietspad op, het Isoldepad. Dan slaat hij wéér links, de Operaweg op. Daar ziet hij de straatrovers uit de steeg komen en de weg oversteken. Het slachtoffer rijdt hard door en op de ringweg Kruiskamp zet hij zijn auto stil en belt 112.

Zwaargewond

De politie is snel ter plaatse. Het slachtoffer is er zó slecht aan toe dat een ambulance hem met spoed naar het ziekenhuis brengt. Daar wordt hij meteen opgenomen en geopereerd.
Uitzending 20 & 27 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.