Supermarkt in Abcoude overvallen

Abcoude - Op zaterdagavond 16 oktober worden medewerkers van de Plus supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg in Abcoude overvallen. Iets na sluitingstijd, om 21:00 uur, horen de medewerkers een hard geluid. Een man blijkt met een lange voorhamer tegen de nooddeur te slaan. De ruit van de nooddeur gaat stuk en de man weet de deur open te krijgen.
De man gaat de winkel binnen, loopt op de medewerkers af en geeft aan dat hij geld wil. Enkele medewerkers voelen zich gedwongen naar de man te luisteren en geven hem geld. Hij stopt dat in een grote tas en gaat ervandoor.

Gevlucht

De jongen vlucht op een witte scooter. Vermoedelijk werd die scooter door een andere man bestuurd. Ondanks een massale zoektocht, de politie sluit het dorp tijdelijk af in de hoop de man of mannen in te sluiten, wordt de dader niet gevonden.

Signalement

- man
- zwarte kleding
- capuchon
- mondkapje
- witte scooter

Tips

Heeft u meer informatie over deze gewapende overval, zaterdagavond 16 oktober? Heeft u rond sluitingstijd van de Plus, om negen uur, iets verdachts gezien? Heeft u iemand op een witte scooter zien wachten? Of heeft u de dader of daders zien rijden op die witte scooter? Geef het door; bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Uitzending 20 oktober 2021
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.