RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


1 km dijk ... en zover je kunt kijken - zo 15 nov 2020, 08.00 uur


Aflevering: afl 4

Deze week zien we hoe de natuur zich heeft ontwikkelt in het Kromme Rijn gebied.  De landgoederen van de kastelen hebben zijn inmiddels opgedeeld en hebben verschillende eigenaren gekregen die ieder een andere visie hebben op natuurbehoud.

Bioloog Luc Hoogenstein laat ons een grote reigerkolonies op landgoed Beverweerd zien. Nico Elderhorst zorgt voor de kleine landschapselementen op het landgoed. De hoogstambrigade van Walter den Hollander zorgt voor de aanplant en onderhoud van oude hoogstam fruitrassen langs de dijk.

Bewoner Gerrit Spies zorgt voor de natuurbehoud op landgoed Sterkenburg. Joop Schaminée van Wageningen Universiteit legt uit dat de essentakziekte een bedreiging is voor het zeldzame essenhakhoutbos in het Kromme Rijn gebied.

De documentairereeks is mede mogelijk gemaakt door Leader, Provincie Utrecht, Gemeenten Bunnik en Utrechtse Heuvelrug, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, De Brede Kijk, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ridderschap van Utrecht. MEER UITZENDINGEN 1 KM DIJK ... EN ZOVER JE KUNT KIJKEN