RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


1 km dijk ... en zover je kunt kijken - zo 29 nov 2020, 08.00 uur


Aflevering: afl 6

Deze week alweer de laatste uitzending 1 km dijk … en zover je kan kijken. We zijn aanbeland bij de toekomst. Hoe ziet die toekomst er voor het Langbroekerwetering gebied uit? De bewoners maken zich zorgen over plannen voor grootschalige woningbouw die het karakteristieke landschap enorm zou veranderen. Of komen er windmolenparken of weilanden vol zonnepanelen die deze groene omgeving zouden ontsieren?

En hoe ziet de toekomst van de bewoners die er wonen eruit. Wat gebeurd er met de gepensioneerde pachtboer Piet van der Kruk? Moet hij de boerderij waar hij geboren en getogen is verlaten? En de jonge boeren, krijgen die de mogelijkheid om lekker te boeren of moeten ze blijven knokken tegen de alsmaar veranderende regelgeving? Staan er in de toekomst eigenlijk nog wel koeien in de wei?

De documentairereeks is mede mogelijk gemaakt door Leader, Provincie Utrecht, Gemeenten Bunnik en Utrechtse Heuvelrug, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, De Brede Kijk, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ridderschap van Utrecht. MEER UITZENDINGEN 1 KM DIJK ... EN ZOVER JE KUNT KIJKEN