RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Brunner door de Bocht - di 27 nov 2018, 12.20 uur


Winterbanden, ja of nee?

Als het kouder wordt dan laait elk jaar opnieuw de discussie weer op of je nu wel of niet winterbanden moet nemen. Want rijden op winterbanden als er geen sneeuw ligt daar, zouden je banden te hard van slijten. Edo is zelf overtuigd winterbandgebruiker omdat hij het veiliger vind, maar is toch benieuwd wat een onafhankelijk garagebedrijf daar nou van vindt.

Hij gaat daarom langs bij garage Wielingenplein in Rivierenwijk in Utrecht. Arjan Mulder is er duidelijk over. In de winter zijn winterbanden het beste. Want zodra de temperatuur onder de 7 graden komt heb je daar veel meer grip mee dan zomerbanden. En ook meer grip dan all-season banden. Maar dan moet je de winterbanden er in het voorjaar tijdig afhalen, want dan doen zomerbanden het juist beter.

Zelfs met winterbanden kan het gebeuren dat je in een slip raakt en Edo wil graag leren wat je dan moet doen. Daarvoor moet hij de provincie uit, naar de slipbaan in Rosmalen, omdat onze provincie geen slipbaan heeft.

Edwin Abbring geeft slipcursussen en hij legt uit dat ze vooral veel tijd besteden aan het leren voorkomen dat je in de slip raakt. Dat doen ze door mensen te leren tijdig te anticiperen en bewust te maken van wat ze in de auto aan het doen zijn. Daar voorkom je een hoop ellende mee. Maar voor als je toch in een slip raakt kun je handelingen aanleren die je uit de situatie kunnen redden. MEER UITZENDINGEN BRUNNER DOOR DE BOCHT