RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Brunner door de Bocht - di 11 dec 2018, 11.30 uur


Megadrukte parkeerplaatsen chauffeurs

Edo heeft gehoord dat de mannen die ons land bevoorraden een groot probleem hebben. Velen blijken dakloos, ook al hebben ze een cabine boven hun hoofd. Daar wil Edo fijne van weten!

Jan Hoogland ziet als rijinstructeur voor truckers veel chauffeurs omdat ze bij hem op verplichte nascholingscursus komen. De chauffeurs klagen steen en been over het gebrek aan veilige parkeerplekken met voorzieningen als een douche, toilet of een restaurant om een hapje te eten.

In ons land zijn er zo'n 1000 tot 2000 plekken te weinig. Dat brengt de vrachtwagenchauffeurs in de problemen omdat ze dan te lang door moeten rijden en daar staat een fikse boete op. Daarom kiezen veel chauffeurs ervoor om de truck te parkeren op een plek waar hij eigenlijk niet mag staan en waar ook geen voorzieningen zijn. Ook dan kan hij een bekeuring krijgen, maar die is een stuk lager.

Bij restaurant De Tweede Steeg in Amersfoort hebben ze het herbergen van vrachtwagens tot een ware kunst verheven, Edo kijkt zijn ogen uit. Vrijwilliger Ton van Nimwegen plaatst vrachtwagens op volgorde van vertrektijd met grote precisie achter elkaar, totdat het hele terrein ramvol staat. En vol is dan ook echt vol.

 MEER UITZENDINGEN BRUNNER DOOR DE BOCHT