RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Brunner door de Bocht - vr 26 jun 2020, 17.15 uur


Aflevering: Snelle waterpret op de waterscooter

Edo heeft er zin in vandaag. Hij is op weg naar Lopikerkapel, naar de Beachclub Klein Scheveningen aan de Lek. Een paradijs voor snelheidsduivels op het water. Mensen met een speedboot, jetski, waterscooter of flyboard vertonen hier hun kunstjes. Edo's hart gaat sneller kloppen. Hij is zelf een fervent motorrijder en wil graag crossen op de Lek.

Richard Fick, eigenaar van de Beachclub, vertelt Edo dat je niet overal in onze regio met een waterscooter of jetski het water op mag. Zo is het verboden om hiermee op een afgesloten plas te varen. Alleen op een doorgaande stroomvaart zoals de Lek mag je varen. En op bepaalde stukken mag je het gaspedaal zelfs helemaal indrukken. Richard: "Het is heel simpel. Buiten de pieren hard varen, binnen de pieren stapvoets."


300 PK
Edo popelt van ongeduld en wil gelijk een waterscooter uitproberen. Vooral als hij hoort dat de scooter een vermogen heeft van 300 PK en 120 kilometer per uur kan. Edo: "Zo dat is knoeihard!" Richard is het daarmee eens, maar geeft ook aan dat het gevaarlijk kan zijn: "Als je valt, is water beton."

Ronald Zandvliet is fervent waterscooteraar en vertelt aan Edo de verkeersregels. Op de aangegeven plekken mag je gewoon kris kras en onbeperkt hard varen. Er zijn eigenlijk geen regels. Je moet wel een vaarbewijs hebben, maar als er iemand met een vaarbewijs bij je op de scooter zit, mag je ook zelf sturen. Edo laat zich dit niet twee keer zeggen en samen gaan ze de Lek op. Zou Edo de 120 kilometer per uur halen? Kijk de uitzending!MEER UITZENDINGEN BRUNNER DOOR DE BOCHT