RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


BV Utrecht - za 28 nov 2015, 08.15 uur


In de aflevering van BV Utrecht gaat het deze week over de toekomst van de stad. Ook in Nederland zullen steeds meer wensen in steden gaan wonen. Om een gezonde leefwereld en werkomgeving voor iedereen te houden, moet je vooruit denken. Bijvoorbeeld over het energieverbruik van huizen en kantoren.

 

Presentatrice Mari Carmen Oudendijk bekijkt een paar voorbeelden van slimme oplossingen waaraan hier in de provincie wordt gewerkt. Zo zijn er studenten die in de Utrechtse wijken Hoograven en Lunetten onderzoek uitvoeren naar het energieneutraal maken van oude huizen. Iets waar bewoners hun voordeel mee doen. In het project One Stop Shop komen onderwijs, onderzoek en (ver)bouwadvies samen. Rogier Laterveer van de faculteit Natuur & Techniek laat zien wat dit concreet betekent.

 

Dat uit dit soort opleidingsprojecten ook werkgelegenheid voortkomt, bewijst oud-student van de Hogeschool Utrecht Rino Stevens van Qwiksense. Door met sensoren het leefklimaat in gebouwen te monitoren, leveren zij data waarmee de ondernemer of instelling gericht advies krijgt voor een gezond en energiezuinig werkklimaat. Mari Carmen is benieuwd hoe dat in de praktijk werkt.MEER UITZENDINGEN BV UTRECHT