RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


De Nieuwe Philharmonie Utrecht in Concert - zo 25 dec 2016, 12.00 uur


De Messiah van Händel uit 1741 is wellicht het meest beroemde oratorium dat ooit is geschreven. Dit ontroerende koorwerk kent als hoogtepunt de magistrale Hallelujah.

Na de succesvolle uitvoeringen van afgelopen jaren laat de Nieuwe Philharmonie Utrecht wederom de Messiah klinken in een sfeervol Utrechts kerstconcert. Het orkest werkt ook nu weer samen met het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble en een prachtige cast van Engelse solisten.

Dirigent Johannes Leertouwer staat voor een intense uitvoering, waarbij de juiste emoties loskomen. Deze aanpak heeft recentelijk in de pers grote waardering geoogst.
Mis het niet, beleef deze Messiah mee op 17 december in de Grote Zaal van Vredenburg.

Uitvoering

Voor de uitvoering van de Messiah wordt gebruikt gemaakt van de meest gespecialiseerde internationale musici die speciaal voor deze uitvoering naar Nederlands komen om samen met Johannes Leertouwer intensief te werken aan de interpretatie en uitvoeringspraktijk van de Messiah. U mag dan ook een uitvoering van de Messiah verwachten in een intieme, transparante setting in de meest oorspronkelijke vorm. De reacties van ons publiek waren in 2015 overweldigend, zeker gezien de prachtige Engelse solistencast die het publiek volledig meenam in haar beleving van de Messiah.

Wij zijn trots dat wederom deze fantastische solisten met de Nieuwe Philharmonie Utrecht de Messiah willen uitvoeren.

uitvoerenden

Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer
Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble
Sopraan: Stefanie True
Altus: David Alsopp
Tenor: Nick Pritchard
Bas: William GauntMEER UITZENDINGEN DE NIEUWE PHILHARMONIE UTRECHT IN CONCERT