RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


DocU - zo 12 mei 2013, 07.10 uur


Aflevering: Bouwput van Nederland

Het hart van de stad Utrecht gaat voor de tweede keer in veertig jaar flink op de schop. In de jaren zeventig moeten de singel en de oude stationswijk plaats maken voor het Winkelhart van Nederland: Hoog Catharijne.

De documentaire laat u zien wat er vergoed is verdwenen en wat Utrecht stad ervoor heeft teruggekregen. Op dit moment verbouwt Utrecht het stationsgebied weer. Daardoor is een groot gedeelte van het centrum al jaren een bouwput en dat blijft ook nog jaren zo. Waarom wordt er nu al weer zo grondig verbouwd? En hoe ziet er straks uit? Volgens de gemeente wordt het allemaal prachtig, maar is er nog wel geld voor al die plannen? En wat is er gebeurd met de uitkomst van het referendum uit in 2002.

Aan het woord komen voormalig fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht en initiatiefnemer van het referendum Henk Westbroek, oud bewoner van gesloopte stationswijk Rinke Doornekamp  en Herbert Boland, initiatiefnemer van bouwpututrecht.nl Een website over de werkzaamheden in het stationsgebied. Deze reportage is tot stand gekomen met medewerking van Het Utrechts ArchiefMEER UITZENDINGEN DOCU