RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


DocU - za 4 feb 2017, 07.05 uur


Utrecht Centraal

Deze documentaire geeft een uniek kijkje achter de schermen van het grootste station van Nederland. Na vijf jaar dag in dag uit bouwen is er nu een nieuwe hal. Daarmee heeft het station een nieuw gezicht gekregen.

Per dag rijden er 1500 treinen en 3000 bussen af en aan bij het drukste station van Nederland. De reizigers hebben het de afgelopen jaren per dag zien veranderen want het reizen is altijd doorgegaan. Utrecht Centraal is volledig vernieuwd. Nu is het station klaar voor de toekomst.

De ontwerpers zijn vijftien jaar geleden al begonnen met het maken van de tekeningen. In de documentaire vertelt architect Jan Benthem, van het bureau BenthemCrouwel Architecten, waarom ze hebben gekozen voor dit ontwerp met een golvend dak en waarom er zo weinig gebruik is gemaakt van kleur.

Verder ook een kijkje in de wereld onder het station. Bouwmanager Jelger Vos laat de plekken onder de perrons zien waar de reiziger nooit komt. Er loopt een tunnelstelsel van in totaal 1 kilometer lang.MEER UITZENDINGEN DOCU