RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


DocU - zo 31 maart 2019, 07.10 uur


FC fUsie - Jongensdromen

Deze uitzending is online niet beschikbaar. Meer informatie over de documentaireserie vindt u hier.

Vanaf de invoering van het betaalde voetbal in 1954 waren er drie betaalde voetbalclubs in Utrecht: DOS, Elinkwijk en Velox. De concurrentie was hevig, maar toch besloten deze clubs in 1970 te fuseren. Ze gingen op in FC Utrecht. In de documentaire FC fUsie herbeleven we een stukje Utrechtse voetbalhistorie. h

Vanaf de invoering van het betaalde voetbal in 1954 waren er drie betaalde voetbalclubs in Utrecht: DOS, Elinkwijk en Velox. De concurrentie was hevig, maar toch besloten deze clubs in 1970 te fuseren. Ze gingen op in FC Utrecht. 

In de 5-delige serie FC fUsie herbeleven we een stukje Utrechtse voetbalhistorie. We beginnen in 1958; het enige jaar waarin een Utrechtse club landskampioen werd. Een jongensdroom werd waar.

Andries Nagtegaal is de enige nog in leven zijnde speler van dat kampioenselftal. In deze aflevering gaat Andries na ruim 60 jaar terug naar de Goffert in Nijmegen waar in 1958 dat kampioenschap werd behaald. Verder gaan Utrechtse voetbaliconen als Leo van Veen, Marco Cabo en Leen van der Merkt terug naar de plek waar ze het spelletje hebben geleerd. 

 

 MEER UITZENDINGEN DOCU