RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Gouden Tijden - do 9 okt 2014, 07.11 uur


Disco

Deze aflevering van Gouden Tijden gaat terug naar de tijd van de disco, de dansmuziek uit de jaren zeventig en tachtig. De stroming werd in Nederland groot gemaakt door de Utrechtse discotheek Cartouch waar niet alleen plaatjes werden gedraaid; in Cartouch waren de grote artiesten van de discomuziek ook live op het podium te zien.

Het begin van de jaren zeventig was onrustig. De Vietnamoorlog kwam eindelijk tot een einde maar de Arabische wereld raakt in conflict met het westen en een oliecrisis dreigt. In Utrecht zijn er plannen gemaakt om het stationsgebied te moderniseren.

Stuif es in met Ria Bremer is een populair televisieprogramma onder de jongeren in Nederland. Fred Klinkenberg, een tiener uit het Utrechtse Kanaleneiland, is helemaal gek van dansen. Samen met zijn klasgenootjes van groep zes strijden zij dansend om de Gouden Stuiver en ze winnen! Daarna mag Fred Nederland vertegenwoordigen bij de 'Internationale Disco Dance' wedstrijd in Londen. Eigenaar van Cartouch, Ton Poppes, vertelt in deze aflevering hoe hij samen met zijn tweelingbroer de discotheek van een bruine dancing in 1972 veranderde tot de hipste club van Nederland. Gouden Tijden neemt u mee terug naar de muziek, discobollen en draaitafels van toen…MEER UITZENDINGEN GOUDEN TIJDEN