RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Gouden Tijden - do 23 maart 2017, 07.05 uur


Vinkeveen – In deze uitzending beelden uit eind jaren 60. Zangeres Ria Valk woont op dat moment in Vinkeveen. Ze wordt indertijd  gestrikt als veilingmeester in het dorpshuis. Met de opbrengst wordt het dorpshuis opgeknapt en uitgebreid. Ook Johan Cruijff treedt aan als veilingmeester. Hij brengt een trainingspak en een paar voetbalschoenen in. Ria Valk kijkt terug op deze veiling en haar tijd in Vinkeveen.

 

Achterberg -  Ook beelden uit Achterberg in het van begin van de jaren vijftig. De weg wordt geteerd.  Eerst schoonmaken, dan grind erop, en dan de  teer.  Het filmpje is van voor 1952, want toen werden de nummerplaten veranderd.

 

Utrecht – We zien een voorlichtingsfilm over de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, toen nog gevestigd aan de Biltstraat. Een baasje met poes gaat op zoek naar een dierenarts, maar beland op de veeartsenijschool. Daar zijn ze gewend aan heel andere dieren.

 

Westbroek:  In het Westbroek van 1970 rukt de brandweer rukt dag en nacht uit  als dat nodig is.  We zien onder andere een brand in een kolenopslag en een hooischuur.  Ook beelden van een nachtelijke brand in een schuur en het nablussen en de schade bij daglicht: een verbrande auto en een bromfiets.MEER UITZENDINGEN GOUDEN TIJDEN