RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Gouden Tijden - do 30 maart 2017, 07.05 uur


Maarssen -  In de Maarseveense plassen  vind in 1970 een duikwedstrijd plaats:  het Nederlands kampioenschap onderwater-oriëntatie. De wedstrijd wordt georganiseerd duikteam Nautilus uit Utrecht. De duikers moeten een parcours zo snel mogelijk afleggen met behulp van dieptemeters en kompassen.

We gaan terug in de tijd met Joop de Wilde. Hij is kort na de oprichting van de duikteam lid geworden. In die tijd is duiken nog een pioniers-sport. Het duikteam zet zich ook in om politie en brandweer te helpen, wat indrukwekkende verhalen oplevert.

Maartensdijk/Amersfoort -  Het is begin jaren 20. Een filmploeg gaat op pad naar Maartensdijk, naar ruitersportwedstrijden van de Koninklijke militaire sportvereniging uit Amersfoort.  De minister van oorlog komt de ruiters aanmoedigen. Nog meer paardensport, nu in Amersfoort. Dit keer met de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging. De wedstrijd begint met een springconcours.  De beste Nederlandse amazone van dat moment zit in de jury.

Veenendaal -  Koningin Juliana brengt een bezoek aan Veenendaal in 1976.

De Koningin word om kwart over tien op het gemeentehuis ontvangen en krijgt enige uitleg over de ontwikkelingen in Veenendaal. Verder bezoekt zij een creatief centrum van de Scheepjeswolfabrieken en bezoekt  „Aller Erf'', in de nieuwbouwwijk „Dragonder"

Als laatste bezoekt de koningin  de Openbare leeszaal en bibliotheek voor de lunch, waarbij vertegenwoordigers uit alle lagen van de Veenendaalse bevolking aanschuiven. Rond drie uur vertrekt de Koningin weer naar Soestdijk, uitgezwaaid door een enthousiaste menigte.

Utrecht - In 1948 wordt de 50e Jaarbeurs gehouden en de belangstelling is groot. Zakenlieden komen per vliegtuig aan op Soesterberg en worden per bus verder vervoerd; op het station arriveren de treinen  en vóór het station staan massa's auto's en bussen geparkeerd. Station en stationsplein zijn versierd. Verder beelden van de Catharijnebrug naar het Vreeburg met stadsverkeer en grote massa voetgangers.

Op de Jaarbeurs is van alles te zien: onder andere aardewerk en porselein uit België, Zwitserse horloges, glaswerk en kristal uit Tsjecho-Slowakije, Franse parfums, textiel, schoenen, huishoudelijke artikelen en keukens uit Nederland. Op het expositieterrein aan de Croeselaan staan inzendingen op het gebied van techniek.MEER UITZENDINGEN GOUDEN TIJDEN