RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Gouden Tijden - za 24 jun 2017, 07.30 uur


In deze uitzending van Gouden Tijden:

Leersum-  Anneke Ploeger is  12 als ze met haar familie gaat kamperen op kampeerterrein de Bonte Vlucht in Leersum. Het is dan 1948. Maar het is niet zomaar een vakantie, ze zijn op een Vlamkamp, een socialistisch studiekamp. Herinneringen aan socialistisch vakantievieren.

Eemnes/Kockengen-  Beelden van de warme bakker. In de eerste film bakker van de Kuinder uit Eemnes. Hij is in 1959 een van de vijf bakkers in het dorp Eemnes. In Kockengen gaan de bakkers, zoals overal in die tijd, nog langs de deuren. Mensen kiezen hun bakker meestal niet uit op hoe lekker ze het brood vinden, maar gaan naar degene die hetzelfde geloof heeft als zijzelf. Bakker van de Bosch gaat waarschijnlijk krentenbollen bakken. Hij wast de krenten voor de deur.

Renswoude- We zijn in 1968 bij  één  van de kleinste Utrechtse gemeente: Renswoude.  Eind jaren 60 woonden er  ruim 2000 mensen, tegenwoordig heeft het dorp 5051 inwoners. Met onder andere cafe De Zwaan van de familie Vink.

Vinkeveen- In de jaren 50 is de kermis een van de jaarlijkse hoogtepunten in Vinkeveen. Traditioneel in de laatste week van september op het terrein tegenover de brandweerkazerne en het gemeentehuis.

Veenendaal- Een tochtje door het Veenendaal van 1968, door onder andere de Kerkewijk en de Hoofdstraat, dat toen nog lang geen voetgangersgebied was.

Dit programma werd eerder uitgezonden op 15 december 2016MEER UITZENDINGEN GOUDEN TIJDEN