RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Gouden Tijden - za 1 jul 2017, 07.30 uur


In deze uitzending van Gouden Tijden:

Soesterberg- Begin jaren tachtig wordt er regelmatig gedemonstreerd tegen de aanwezigheid van kernwapens, ook bij de Amerikaanse basis in Soesterberg. Het begon vanuit de kerken en Jan Jaap van Oosterzee was een van de actievoerders van het eerste uur.

Zeist- De bestekfabrieken in Zeist draaien in de jaren vijftig op volle toeren. Tafelzilver is in heel Europa populair en staat hoog op de huwelijksverlanglijstjes. In Zeist al staan 3 bestekfabrieken. Gerritsen en van Kempen, Gero en Sola.

Westbroek- We bekijken het dorp Westbroek in de jaren zeventig door de ogen van de kinderen. Want die zijn er dan volop, bij de kinderspelen, tijdens het polsstokverspringen en op de brandweerdag.

Vinkeveen/Spakenburg- IJspret is van alle tijden. We zien beelden van Spakenburg in de jaren vijftig en in Vinkeveen stappen zelfs  de nonnetjes op het ijs .

Utrecht- We maken een tochtje door de Utrechtse wijk Kanaleneiland in de jaren 60. Met de bouw wordt in de jaren vijftig begonnen, om de woningnood op te lossen. Het Rozeneiland wordt de nieuwe wijk wel genoemd.

Dit programma werd eerder uitgezonden op 22 december 2016MEER UITZENDINGEN GOUDEN TIJDEN