RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - ma 23 jul 2018, 12.20 uur


Rolstoelbus

Iedere week reisde Margreet van Gils door de provincie om te praten met mensen met een bijzonder verhaal. Allemaal heel 'gewone' mensen, die door een wending in het leven vaak anders tegen dat leven aan zijn gaan kijken.

Neem nu Ernst. Bijna 45 is hij en een echte horeca-man. Hij maakt het graag gezellig voor zichzelf en voor anderen. Tot acht jaar geleden werkte hij in populaire horecagelegenheden in onze regio.

Na een avondje stappen belandt hij midden in de nacht met zijn fiets in de berm, hij stuurt bij, maar knalt tegen een hek en vliegt er overheen. Hij ligt op de grond en kan zijn benen niet meer bewegen. Na een spoedoperatie blijkt dat vanaf tepelhoogte verlamd is.

"Daar zou ik geloof ik heel veel lelijke woorden over schreeuwen als ik alleen in mijn kamer zou zitten", zegt Margreet. "Maar Ernst niet. Hij heeft een keer heel hard gehuild - de middag dat de arts hem vertelde dat hij voor altijd verlamd zou zijn. Daarna pakte hij zijn leven op. Met vrienden, vrijwilligerswerk, nieuwe dromen en nog altijd veel horeca en feestjes. En niet onbelangrijk, over een paar jaar wil hij als dj op grote festivals staan. We gaan nog veel van hem horen!"

Deze aflevering is eerder uitgezonden op 24 juli 2017.MEER UITZENDINGEN MARGREET