RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - ma 7 jan 2019, 12.20 uur


Op naar het Carnaval in Hoogland!

De komende weken is Margreet te gast bij de Eemschuumers, de grootste carnavalsvereniging van Hoogland. Ze volgt de voorbereidingen, leert de Raad van Elf kennen en ziet de wagens van platte karren veranderen in prachtig uitgedoste carnavalswagens.Wat zijn de ongeschreven regels van het feest? Hoeveel carnavalshuwelijken kent Hoogland? En wat als je nou helemaal niet van het gehos voor je deur houdt?!
 

'T ZANDKRUUERSGAT

Ieder jaar wordt Hoogland op de vrijdag van carnaval omgedoopt tot 't Zandkruuersgat. Een naam die komt van de tijd dat de Hooglanders in de jaren '70 nog fel streden tegen de annexatie door Amersfoort. In 1972 liep een groot aantal Hooglanders in vier dagen tijd van Hoogland naar Den Haag met 10 kruiwagens vol Hooglandse grond om hun onvrede te laten zien. Tevergeefs overigens, want op 1 januari 1974 werd Hoogland geannexeerd.

Dit jaar is prins Jeff met carnaval de baas van 't Zandkruuersgat. Margreet volgt 'm de maanden naar het carnaval toe. Zo'n carnaval organiseren is namelijk héél veel werk. Is dat 'prins zijn' niet een baan op zich? En hoe vinden zijn vrienden en familie dat? 

In Hoogland is in de afgelopen decennia veel veranderd, maar het carnaval is een hoogtepunt gebleven!


 
 MEER UITZENDINGEN MARGREET