RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - ma 28 jan 2019, 12.20 uur


Feesten met jong en oud in Hoogland

Het grootste carnaval van boven de rivieren is bij ons in de regio. In Hoogland zullen het eerste weekend van maart tien duizenden mensen naar de optocht komen kijken. Maar wachten met feesten doen ze niet graag in Hoogland, dus was in januari al het eerste grote 'opwarmfeest': Alaaf Alive en Margreet was erbij.

Nu denken veel niet carnavalvierders natuurlijk dat vijf dagen feest wel genoeg is, maar al maanden vóór het echte carnaval zijn de eerste feestjes. De Eemschuumers leggen uit: "Vanaf november zijn er feestjes. Dan komen de verschillende verenigingen bij elkaar op bezoek en het zijn ook mooie avonden om de carnavalssfeer vast lekker te voelen." Dat is trouwens niet het enige, want Ralph vervolgt zijn betoog met een lach, "en nu kunnen wij ons ook eens verkleden. Tijdens het carnaval sta ik als bestuurslid toch in een net jasje, dit is mijn kans!"

Dat carnaval hele generaties verbroedert laat dit feest goed zien. Jonge mensen en oudere Eemschuumers staan samen in de feestzaal in het hartje van het dorp. Oud Eemschuumers Koos van Dijk kijkt goedkeurend de zaal rond: "ik heb alles bij de Eemschuumers gedaan, van prins tot bestuurslid en nog altijd help ik graag. Vanmiddag hielp ik met de opbouw. Ik vind het leuk om met die jonge mensen om te gaan, we doen het echt samen."MEER UITZENDINGEN MARGREET