RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - ma 18 feb 2019, 12.20 uur


Koppie erbij houden, ook met carnaval

Deze aflevering van 'Margreet' is vorig weekend opgenomen, een week vóór het ongeluk met de carnavalswagen in 't Goy. Ongelukken met wagens zijn de grote angst van iedere carnavalsvereniging en hoewel ze nooit helemaal te voorkomen zijn, doet ook het bestuur van de Eemschuumers, de vereniging waar Margreet te gast is, er álles aan om het carnaval zo veilig mogelijk te laten verlopen.

ACHT MAANDEN VOORBEREIDINGSTIJD

Nog een kleine twee weken en dan barst het carnavalsfeest los. Een feest van zat- en zotheid, maar achter de schermen vooral ook een serieus feestje! Zo'n acht maanden per jaar is het bestuur van de Eemschuumers bezig met het in goede banen leiden van het feest.

Martijn Teske (34) is al zes jaar voorzitter van de Eemschuumers en daarmee verantwoordelijk voor een groot deel van de zakelijke kant van het carnaval. "Vergunningen, verzekeringen, vrijwilligers, we hebben als bestuur te maken met heel veel zaken die goed geregeld moeten zijn. Dat betekent niet dat ik niet mee doe aan het feest hoor, maar als je weet dat álles goed geregeld is, is het feestje gewoon leuker."
 

BOUW ADVIES COMMISSIE

Eén van de zaken die vooraf goed geregeld worden, is de veiligheid van de wagens. Vanaf de start van alle knutselwerkzaamheden krijgen de bouwgroepen bezoek van de BAC, de Bouw Advies Commissie. "Dat zijn geen politieagenten hoor", zegt Teske lachend, "maar zeer ervaren wagenbouwers met elk hun eigen specialisatie, die advies geven over bijvoorbeeld de wielen of het houtwerk. Samen zorgen we ervoor dat die wagens veilig de weg op kunnen"

En de adviezen worden gewaardeerd! Jonkies zijn het nog, de bouwers van 'Een zakelijk kwartiertje' in Hoogland: "Het is gewoon lekker als de BAC aangeeft dat er bijvoorbeeld beter nog een steunbalk bij kan. Weten wij zeker dat we er straks met z'n allen op kunnen springen!" MEER UITZENDINGEN MARGREET