RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - ma 25 feb 2019, 12.20 uur


De laatste carnavalsloodjes in Hoogland

Volgende week is het carnaval en het hoogtepunt van het carnaval is natuurlijk de optocht. Hoe meer deelnemers, hoe spectaculairder! Om al die deelnemers te steunen bij hun laatste loodjes - er moet vaak nog véél gebeuren in die laatste weken - gaat de voltallige Raad van Elf met een blaaskapel, lekkere drankjes en allerhande chips, snoep voor de kinderen langs de verschillende groepen.
 

"Zo'n dag als vandaag is het gewoon al feest", begint prins Jeff de zondag. "Ik vind het fantastisch dat al die mensen zo hard werken. Dat is hobby, maar ook vaak best afzien. En zonder hen géén optocht, hè?!" Extra speciaal vindt de prins de deelname van heel veel jongeren: "Waar je in Brabant en Limburg ziet dat het ieder jaar iets minder wordt met jonge deelnemers, hebben wij altijd heel veel tieners en twintigers die bouwen. Met een paar van die jonge gasten, maken ze iets fantastisch. Zij zijn onze opvolgers!"

Terwijl de Raad van Elf in polonaise de bus uitloopt, praat Margreet met trotse ouders: "Ik ging als kind al met mijn ouders naar het carnaval en daarna nam ik mijn zoon en dochter mee. De oudste zit nu op de middelbare school en bouwt voor het eerst met een groepje een kleine wagen. Och, man! Dat we dat toch door hebben gegeven, dat vind ik zó leuk!"MEER UITZENDINGEN MARGREET