RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - di 24 sep 2019, 12.20 uur


Aflevering: Verslag van de Socialrun

Een maand lang volgde Margreet deelnemers van de Socialrun. Dit weekend was dan eindelijk die 555 kilometer lange estafettetocht langs het IJsselmeer. Vrijdag stonden er duizend mensen te popelen aan de start. Soms met heel veel zenuwen, altijd met heel veel zin. "Ik merk dat ik nu nog een beetje te veel spanning voel", legt Annemarije glimlachend uit, "maar als we zo gaan en zeker naarmate de kilometers vorderen, voel ik me steeds beter!"

 

KWETSBAAR EN KRACHTIG

Wat de Socialrun zo belangrijk maakt? "Tuurlijk halen we geld op", zegt bedenken en organisator Frank Bonekamp. "Maar dat is niet het belangrijkste. Iedereen die mee doet vertelt een verhaal. Soms een eigen verhaal, soms een verhaal van iemand anders, maar altijd gaat het over psychische kwetsbaarheden. Over dat we allemaal kwetsbaar zijn én allemaal eigenlijk rete-sterk. Kijk maar: die 'zogenaamd' kwetsbare mensen rennen hier 555 kilometer, hè?!"
 

NACHTELIJKE PANNENKOEKEN

In deze laatste aflevering volgen we onder andere Anne en Ramses. Ze vloggen voor ons tijdens hun tocht. Een tocht waarin heel veel hardgelopen wordt, maar ook heel veel gelachen. Waarin nachtelijke pannenkoeken gegeten worden, we de prachtigste zonsopgangen zien en dieptepunten weggemasseerd worden. "Ik ben persoonlijk wel door een hel gegaan", bekent Ramses, "met mijn lijf ging het nog wel. Maar mentaal was soms echt heel zwaar. Misschien hoort het er ook wel bij, zelfs na de hel gaat de zon weer schijnen."

Socialrun 2019 was de grootste loop tot nu toe met meer dan 1000 deelnemers en een opbrengst van ruim 110.000 euro.MEER UITZENDINGEN MARGREET