RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - di 10 dec 2019, 11.40 uur


Aflevering: In Leerdam!

LEERDAM - Vijftien jaar geleden begon het bij Mike en John met twee kerstboompjes buiten en een krans op de deur. Ze raakten verslingerd aan de lichtjes en gezelligheid die het ze gaf en ieder jaar kwam er nieuwe versiering bij. Inmiddels is de Meent in Leerdam bekend als 'het kerststraatje' en doen (bijna) alle buren mee: "we zitten hier in de zomer in onze korte broek met een biertje al te brainstormen over wat we dit jaar nu weer met kerst gaan doen!"

 

 

IEDER JAAR ANDERS

Het is echt een gezamenlijke hobby. Elf maanden per jaar ligt alles keurig gecategoriseerd in de opslag en in december mogen ze los. "Het is niet dat ik iets moet compenseren uit mijn jeugd ofzo hoor", lacht Mike, "ik vind het gewoon prachtig." En inmiddels is niet alleen het kerststel enthousiast, bijna de hele straat doet mee! "Ze begonnen wat voorzichtig, maar inmiddels gaan ook alle buurtjes all the way. En behalve dat het prachtig is, is het ook heel gezellig. We hebben gewoon écht een gezamenlijke hobby."

Ciska en Rens wonen nu 4 jaar in de straat. Rens: "Al voordat we het huis gekocht hadden, waarschuwde Mike ons dat we dan wel mee moesten doen met de kerststraat en we kénden elkaar nog niet eens!" Het bleek een gouden greep, want zijn partner Ciska is inmiddels net zo'n kerstfreak als haar buren: "dan belt één van de jongens dat er weer iets op Marktplaats gevonden is en dan gaan we het samen halen!"

 

 

EEN GOEDE BUUR

Behalve de kerstverlichting delen de buren nog veel meer. Rens woonde tot vier jaar geleden in een nieuwbouwwijk in Vleuten. "Prachtig hoor, maar wat we hier hebben vind je nergens. We zoeken de gezelligheid op, eten vaak samen, maken plannen voor de winter, maar bespreken het ook als iemand ergens mee zit. We letten gewoon een beetje op elkaars huizen en elkaar."


 MEER UITZENDINGEN MARGREET