RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Margreet - za 12 sep 2020, 16.00 uur


Aflevering: In de haven

De haven kent veel bedrijvigheid. Er is een SUP-school, een restaurant, er kunnen boten gehuurd worden, de havenmeester en zijn mannen rennen rond en er is de groep van Michiel. Michiel is begeleider bij zorginstelling Reinaerde. Samen met collega Joke werkt hij iedere dag met een groep mensen met een beperking om het terrein mooi, fris en gezellig te houden.

"Dat we hier iedere dag samen mogen werken is een unieke kans", legt Michiel uit. "Het is een heerlijke plek. We zijn heel veel buiten en er is zóveel te doen, dat we iedere deelnemer op het eigen niveau kunnen laten werken."

Ook de reguliere medewerkers van de haven zijn helemaal gewend aan hun collega's van de zorginstelling. "Uiteindelijk zijn wij altijd eindverantwoordelijk", zegt Michiel serieus, "maar de collega's hier denken zo met ons mee en zijn zo gewend aan hun 'gewoon bijzondere collega's', dat ze het vaak zelf al oplossen als er iets is. Zo kunnen Daphne en Ivo gewoon werken in de horeca en houden Sybren en Jan het terrein prachtig bij."

Belangrijk
Zo'n werkplek is nog niet vanzelfsprekend: "Pak 'm beet 25 jaar geleden werkten veel mensen met een beperking op onzichtbare plekken binnen zorgorganisaties. Gelukkig zie je nu steeds meer dat hun werk zich verplaatst naar locaties waar veel gebeurd. Dat is belangrijk voor ze, zo doen ze écht mee in de maatschappij. Maar het levert andere mensen ook iets op. Als je hier op de haven kijkt bijvoorbeeld: Mijn mensen hebben áltijd zin in hun werk, maken met iedereen een praatje en houden het terrein levendig en netjes."MEER UITZENDINGEN MARGREET