RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - za 10 jun 2017, 07.10 uur


Het Zelderstsepad in Hoogland West is voor Nathalie d’Allesandro de mooiste plek van de provincie. Het klompenpad begint vlak bij haar huis en loopt door de landerijen van Hoogland, tussen de koeien door en langs een prachtig vogelreservaat. Klimmend over hekjes en wandelend langs slootjes moet je ook de koeienvlaaien nog zien te ontwijken. Onderweg mogen Nathalie en Evelien nog even door de kijker van een vogelspotter turen. Ze komen ook nog langs de mooie historische boerderij Netelenburgh van Bert van den Hengel.

Voor boswachter Corien Koreman is het wel heel bijzonder dat ze op het Landgoed Broekhuizen mag werken. Ze is een rasechte Leersumse en ging vroeger al met haar schoolklas schaatsen op de vijver achter het statige huis. Nu ze er zo rond loopt komen de herinneringen aan toen weer regelmatig boven. Tegenwoordig kijkt ze natuurlijk wel met andere ogen naar de prachtige tuin van de buitenplaats. Haar aandacht gaat nu uit naar de prachtige beuk die na 200 jaar nu bijna aan het eind van z’n leven is, of het oude zwembad dat er tegenwoordig wat vervallen bij ligt, een broeihoop voor ringslangen.

Vlogwachter Maarten laat u tussendoor nog een bijzonder stukje natuur zien op de voormalige vliegbasis Soesterberg.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK