RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 10 jun 2018, 07.15 uur


In deze aflevering van Mijn Mooiste Plek in 2018 gaat Evelien opzoek naar natuur in de wijk. Ze is in Leidsche Rijn waar in een hoekje van het Maximapark wel een heel bijzonder stuk groen te vinden is. Frances Kikkert is één van de vele actieve vrijwilligers van de door tuinarchitect Piet Oudolf ontworpen Vlinderhof en zij neemt Evelien mee op een ontdekkingstocht door deze verrassende tuin.
We hebben de ijzige winter gelukkig al weer even achter de rug maar weet u het nog? Het was zo koud dat er op bepaalde plekken zelfs geschaatst kon worden. Bij het natuurgebied het Leersumse Veld liep het al snel storm met enthousiastelingen maar kan dat eigenlijk wel, schaatsen in zo’n kwetsbaar natuurgebied?

TIPS:
Vlinderhof
U kunt mee met één van de vele vrijwilligers voor een rondleiding door de tuin. Zo leert u alles over het ontwerp van Piet Oudolf en over de bijzondere planten. U kunt zich daarvoor met een groep van tenminste 10 personen opgeven.
Op 16 juni en 1 september zijn er rondleidingen waar u ook individueel aan kunt
deelnemen. prijs: € 5/persoon, minimaal 10 personen.  Meer informatie? Klik hier.
Midzomeravondconcert
23 juni is het alweer de langste dag en dat wordt in de Vlinderhof traditioneel gevierd met een Midzomeravondconcert, deze keer met het Catching Cultures Orchestra, muzikale klanken door vluchtelingenmuzikanten en muzikanten die in Nederland geboren zijn. Deze hopelijk zwoele zomeravond is gratis te bezoeken.
Meer informatie? Klik hier.
Burendag
En 22 september is het weer nationale burendag en dat gaat in de Vlinderhof altijd
gepaard met feestelijkheden. Er is een plantjesmarkt, er zijn rondleidingen, de kinderen worden bezig gehouden, kortom, de moeite waard om eens langs te gaan. U steunt dan ook de Vlinderhof zelf want alle opbrengsten van die dag gaan direct weer terug in het onderhoud van de tuin. Meer informatie? Klik hier.
Zelf iets organiseren in de Vlinderhof?
Wilt u zelf iets organiseren in de Vlinderhof dan kan dat ook. Neem vooraf even contact op met de coordinatoren via het contactformulier. 
 

Leersumse Veld
Nachtzwaluwen van het Leersumse Veld
zaterdag 7 juli kunt de zonsondergang beleven met de boswachter. In de steeds stiller wordende natuur is dan de bijzondere roep van de zeldzame nachtzwaluw beluisteren. Prijs: € 7.50, kind t/m 12 jaar: € 3.50. Leeftijd: vanaf 8 jaar
Contact: boswachter Corien Koreman via c.koreman@staatsbosbeheer.nl
Meer informatie? Klik hier.
Grote 5: De Ree
13 juli kunt u op speurtocht naar 1 van de Grote Vijf van Nederland: de Ree. Na een
stevige kop soep gaat u met terreinwagens door het gebied en komt u op plekken waar u anders niet mag komen. Grote kans dat u hele groepen reeën tegen het lijf loopt. Onderweg vertelt de boswachter u alles over het leefgebied van de ree en hoe je ziet of er reeën in de buurt zijn. Prijs: € 37.50. Kind t/m 12 jaar: € 30.00. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Duur: 4 uur. Contact: boswachter Corien Koreman 06-10016526 of c.koreman@staatsbosbeheer.nl. Meer informatie? Klik hier.
Stoere Struintocht
19 augustus kunt u de kinderen achter de computer vandaan trekken want dan mogen ze met de boswachter mee op een stoere struintocht over het veld. Oude kleren en laarzen aan en lekker buitenspelen. Datum: zondag, 19 aug 2018
Van: 10:00 uur tot 13:00 uur. Kind t/m 12 jaar: € 6.00. Leeftijd: vanaf 8 jaar
Contact: boswachter Corien Koreman via c.koreman@staatsbosbeheer.nl
Meer informatie? Klik hier.

Algemeen
Kijk ook eens op de site van Staatsbosbeheer want daar staan nog veel meer tips:
www.Staatsbosbeheer.nlMEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK