RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 17 jun 2018, 07.15 uur


In deze aflevering van Mijn Mooiste Plek bezoekt Evelien het prachtige Kromme Rijn
gebied. Ze wandelt met Wil en Coby Bosboom het Kromme Rijn pad. Die wandelroute loopt van Utrecht tot Wijk bij Duurstede en is 29 kilometer lang. Dat is natuurlijk veel te ver om in 1 keer te doen dus ze starten bij Museum Oud Amelisweerd en wandelen tot Odijk. Wil komt uit deze omgeving en haalt nog wat verhalen uit de oude doos. Boswachters vertellen graag over mooie oude bossen maar eigenlijk is ook de nieuwe natuur juist heel interessant. Neem nou het IJsselsteinse bos. Een deel is aangelegd in 1999 en 2 jaar geleden is er nog eens 25 Ha bos bij geplant. Paul Suurmond heeft de hele ontwikkeling van het bos meegemaakt en is heel enthousiast over de ontwikkeling van dit stuk nieuwe Utrechtse natuur.

TIPS:
Kromme Rijnpad
Flower Power in Museum Oud Amelisweerd -  Wandelen langs de Kromme Rijn kan natuurlijk prachtig in combinatie met een bezoek aan het Museum Oud Amelisweerd. Naast werk van de kunstenaar Armando en het unieke Chinese behang is daar tot 16 september nog de tentoonstelling FlowerPower te zien die gaat over de band van kunstenaars en, u raad het al, bloemen.
Meer informatie? Kijk hier.

Nieuwe Hollandse Waterlinie
In het afwisselende landschap langs de Kromme Rijn zijn ook verschillende werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden zoals Rhijnauwen en Vechten. Die verdedigingswerken zijn niet allemaal vrij te bezoeken maar er zijn verschillende mogelijkheden om er te worden rondgeleid. 
Meer informatie? Kijk hier voor Fort Rijnauwen en hier voor Fort Vechten. Meer informatie over het Waterliniemuseum vindt u hier.

Informatiefolder Kromme Rijnpad
Het Kromme Rijnpad tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede is 29 kilometer lang en is natuurlijk in verschillende prachtige etappes te wandelen. Er is een handige informatiefolder over de route met daarin handige en interessante weetjes voor onderweg. De folder kunt u hier gratis.

IJsselsteinse Bos
Bezoek het IJsselsteinse Bos. Het jonge IJsselsteinse Bos nodigt uit voor een actief rondje met de hond, een romantische picknick of een middagje rouwdouwen met de kinderen. Aan de Noord IJsseldijk vindt u, tegenover het pannenkoekenhuis een parkeerplaats waarvandaan u het hele bos kunt bereiken. Pannenkoekenhuis en midgetgolf De Roosenboom: Noord IJsseldijk 89, IJsselstein.

Initiatieven
Het IJsselsteinse Bos is een RODS gebied, Recreatie Om De Stad. Als u nou een ideetje heeft om iets leuks te doen in het bos, om iets te organiseren of ondernemen, dan staat de boswachter best open voor een gesprek. Neem contact met hem op en wellicht worden uw wensen wel verwezenlijkt. Zijn e-mailadres is P.Suurmond@staatsbosbeheer.nlMEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK