RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 24 jun 2018, 07.15 uur


Mijn Mooiste Plek laat zien hoe prachtig de natuur in onze regio is en wat er allemaal te doen is wandelend of per fiets. Ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten dan ook bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan!

 U kent Loosdrecht misschien als watersport plek bij uitstek waar u lekker kunt varen en zwemmen. Maar er is ook een prachtig stiltegebied te vinden waar Evelien in een fluisterboot de prachtige veenplas ontdekt. De Hollandse Waterlinie is al jaren buiten gebruik en de forten en verdedigingswerken zijn verlaten. Het fort Werk aan de Groeneweg is pas weer helemaal teruggebracht in de oude situatie en dat levert een uniek en spannend gebied op met prachtige verhalen.

Tips

Stiltegebied Loosdrecht

Kanotocht - Voor de sportievere onder ons zijn er in Loosdrecht prachtige kanotochten uitgezet, zoals de Muyeveldse wetering-route. Dit is een route van 15 km en u moet daar zo’n 4 uur voor uittrekken. Deze afwisselende vaarroute is in beide richtingen bewegwijzerd met zeskantige bordjes en is in te korten tot een ronde van 12 km. Het noordelijke deel voert u langs legakkers en polders. De zuidelijke helft van de route voert u langs Breukelen, via Scheendijk naar de Kievitsbuurt.
Start- en eindpunt: Paviljoen De Strook, Nieuweweg 28, Breukeleveen.
Ga voor meer routes en verdere toeristische informatie naar de officiële VVV website van de regio: www.gooivecht.nl U kunt natuurlijk ook uw eigen vaarroute plannen op www.sloepennetwerk.nl/ routeplanner

Fietsen rond de Loosdrechtse Plassen
De Loosdrechtse Plassen en het Vechtgebied zijn ook prachtig te beleven op de fiets. Er zijn meerdere routes uitgezet, waaronder er natuurlijk ook een aantal op basis van fietsknooppunten zijn. In het Utrechtse Tuinwijk start een route van 49 kilometer, 3 uur fietsten langs de Vecht en door het prachtige plassengebied.
Startpunt: Viebrug (Oude Gracht), Utrecht, bij fietsknooppunt 31. Kijk op www.routesingooivecht.nl of www.routesinutrecht.nl

Rondvaart Erfgoedfestival Groen in Gooi en Vecht
Tot en met 10 september 2018 Wilt u zich liever laten varen? Maak dan vanuit Loosdrecht een rondvaart en ontdek bijzondere locaties zoals Kaas- en IJsboerderij De Willigen, restaurant Op Sypesteyn en het Vechtstreekmuseum. Vanaf de Kaas- en IJsboerderij kunt u terug fietsen naar Loosdrecht om te genieten van een heerlijke lunch of diner op het terras of in het kasteel bij restaurant Op Sypesteyn.
Vertrek vanaf Fletcher Hotel Loosdrecht, Oud-Loosdrechtsedijk 253, Loosdrecht.
Kijk voor meer informatie hier

Fluisterboot
Wilt u met een fluisterboot door het plassengebied dan kunt u terecht bij jachthaven Het Anker. Kijk hier voor informatie. Algemene info over Loosdrecht vindt u hier.

Liniepontje
Het liniepontje is een veerverbinding over de lek tussen Werk aan het Spoel, Fort Honswijk en het Werk aan de Groeneweg. Vanaf half juni tot half september kunt u dagelijks aan boord voor een overtocht. Bel vlak van tevoren even met het mobiele nummer 06 – 57 95 29 25. Meer informatie hier. Het Vuylcoppad is een 8 kilometer lang Klompenpad dat is uitgezet tussen Fort Hoswijk, het werk aan de Korte Uitweg en het werk aan de Groeneweg. Het startpunt is op het Kerkplein in Schalkwijk en de route is 2 kanten op uitgezet.meer informatie hier

Fietsen
En als u nog meer van de Nieuwe Hollandse Waterlinie wilt ontdekken dan zijn er ook nog verschillende fietsroutes uitgezet, onder andere de VVV Fietsroute Lek & Linie. U fietst 35 kilometer en komt langs verschillende verdedigingswerken. De route wordt als ‘zwaar’ ingeschat. meer informatie vindt u hier.

Voor meer informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de mogelijkheid om de
verdedigingswerken te bezoeken, surft u naar de site: www.forten.nl

 MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK