RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - do 25 jul 2019, 12.20 uur


In deze aflevering van Mijn Mooiste Plek gaat Evelien opzoek naar natuur in de wijk. Ze is in Leidsche Rijn waar in een hoekje van het Maximapark wel een heel bijzonder stuk groen te vinden is. Frances Kikkert is één van de vele actieve vrijwilligers van de door tuinarchitect Piet Oudolf ontworpen Vlinderhof en zij neemt Evelien mee op een ontdekkingstocht door deze verrassende tuin.

We hebben de ijzige winter gelukkig al weer even achter de rug maar weet u het nog? Het was zo koud dat er op bepaalde plekken zelfs geschaatst kon worden. Bij het natuurgebied het Leersumse Veld liep het al snel storm met enthousiastelingen maar kan dat eigenlijk wel, schaatsen in zo’n kwetsbaar natuurgebied?

TIPS

Vlinderhof
De Vlinderhof is 365 dagen per jaar toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Alle informatie over de tuin en de bereikbaarheid staat op  hun internetpagina.

U kunt mee met één van de vele vrijwilligers voor een rondleiding door de tuin. Zo leert u alles over het ontwerp van Piet Oudolf en over de bijzondere planten. U kunt zich daarvoor met een groep van tenminste 10 personen opgeven.

Zelf iets organiseren in de Vlinderhof?
Wilt u zelf iets organiseren in de Vlinderhof dan kan dat ook. Neem vooraf even contact op met de coordinatoren via het contactformulier.

Stoere Struintocht
18 augustus kunt u de kinderen achter de computer vandaan trekken want dan mogen ze met de boswachter mee op een stoere struintocht over het veld. Oude kleren en laarzen aan en lekker buitenspelen. 

Zondag 18 augustus van 10:00 uur tot 13:00 uur.
Kind t/m 12 jaar: € 6.00. Leeftijd: vanaf 8 jaar
Contact: boswachter Corien Koreman via c.koreman@staatsbosbeheer.nl
Meer informatie? Klik hier.

Kijk ook eens op de site van Staatsbosbeheer want daar staan nog veel meer tips: www.Staatsbosbeheer.nl

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, K.F Heinfonds, Recreatie Midden-Nederland, IVN en Staatsbosbeheer. 

Deze alfevering is eerder uitgezonden in 2018.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK