RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - do 15 aug 2019, 12.20 uur


In het oosten van de Provincie ligt de Grebbeberg. Deze plek was blijkbaar zeer interessant als strategisch militair bolwerk, zowel op als onderaan de heuvel. Er zijn inmiddels wapens en forten gevonden uit lang vervlogen tijden. De Grebbelinie is van recenter datum en sinds kort prachtig opgeknapt en in oude luister herstelt.

Op de Uithof is niet alleen de Universiteit Utrecht gevestigd maar zijn ook de Botanische Tuinen te vinden. Misschien is het niet echt ruwe landschappelijke natuur maar het is in ieder geval wel een heel bijzondere plek waar u van de ene verbazing in de andere valt.

Tips

Archeologiedagen
11, 12 en 13 oktober zijn de Archeologiedagen. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo zijn er wandelingen langs de opgegraven kazematten uitgezet en is er voor de jongeren een speurtocht van de houten soldaten. Voor meer informatie over de archeologiedagen kijkt u hier.

Botanische Tuinen
Op 7 september tussen 1000 en 1630 is er een uitgebreide plantenmarkt in de Botanische Tuinen. Rotsplantjes, vleesetende plantjes, orchideeën, alles is er te koop. Het is daarom ook een geweldige plek waar liefhebbers en kwekers elkaar ontmoeten. En de hortulanus geeft er ook nog een lezing.
Datum: 1 september 2018
Tijd:      10 - 16.30 uur.
Prijs:     Entreekaartje van de Botanische tuin.
Meer informatie vind u hier.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht op hun internetpagina.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, K.F Heinfonds, Recreatie Midden-Nederland, IVN en Staatsbosbeheer. 

Deze aflevering is eerder uitgezonden in 2018.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK