RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - do 29 aug 2019, 12.20 uur


Meerdere, voornamelijk horeca gelegenheden in de Utrechtse natuurgebieden mogen zich tegenwoordig Gastheer van het Landschap noemen. Presentatrice Evelien de Bruyn gaat uitzoeken wat dat inhoud en wat u daar als bezoeker aan heeft.

Wat is een Tiny Forest, vertaalt een mini-woud nou weer? In de Cremertuin, net buiten het centrum van de stad Utrecht en tegen een spoorbaan aangeplakt heeft een groep buurtbewoners zo’n Tiny Forest aangelegd. En dat levert een ruig stukje mini-natuur, een kleine oase op in een volledig verstedelijkt gebied.

Tips

Gastheer van het Landschap
In de provincie Utrecht, maar ook in de rest van Nederland zijn inmiddels tientallen ‘Gastheren van het Landschap’ opgeleid. Wilt u weten waar u uw vragen over het gebied waar u bent kunt stellen? Of wilt u misschien zelf ‘Gastheer’ worden? Voor meer informatie kijk hier.

Landgoed Zonheuvel
Het landgoed Zonheuvel is een plek voor bijeenkomsten en congressen en ligt middenin de Kaapse Bossen bij Doorn. Het park van het landgoed is opengesteld en er zijn 4 prachtige wandelingen uitgezet. Meer informatie hier.

Beauforthuis
U kunt tijdens een wandeling door de bossen van Austerlitz altijd in het Beauforthuis
terecht voor een kopje koffie of thee, en er is er ook een cultureel podium waar
spraakmakende artiesten graag komen optreden. Kijk voor het hele programma op de site.

Tiny Forest
Ook een Tiny Forest in de wijk? Zo’n heel klein bosje in je wijk, dat levert allerlei voordelen op. De stad warmt minder op, wordt zuurstofrijker, de biodiversiteit neemt toe en het groen maakt uw wijk net weer een beetje leefbaarder. IVN Natuureducatie helpt u graag met het realiseren van uw eigen Tiny Forest. Kijk voor meer informatie op de website.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, K.F Heinfonds, Recreatie Midden-Nederland, IVN en Staatsbosbeheer. 

Deze aflevering is eerder uitgezonden in 2018.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK