RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 5 jul 2020, 08.00 uur


In deze aflevering van Mijn Mooiste Plek fietsen Evelien de Bruijn en comédienne Renate Reijnders een etappe van de Waterlinieroute. Voor Renate is het even wennen want zo vaak fietst ze niet door de natuur.

Jan Katsman is wekelijks wel een paar keer op het Leersumse Veld te vinden en heeft dan altijd zijn fotocamera mee. Zijn grote passie is de libelle maar op zijn mooiste prent is geen libelle te zien.

Ook vlogwachter Corien is op het Leersumse Veld waar een kudde van zo’n 250 schapen is aangekomen om de heide weer schoon te vreten.

Heleen Klop loopt iedere ochtend voor ze begint met werken tenminste een half uur door het groen. Tijdens haar wandeling laat ze ons haar mooiste plek zien.

Het Hof van Cartesius, een plek in het Utrechtse werkspoorgebied waar creatieve ondernemers hun kantoor of werkplek hebben, breidt uit. Voor hun circulaire plannen hebben ze de Groene Kroon gewonnen.

En voor de Tip van de Week neemt Alexander ons mee door het Castellum Hoge Woerd.

TIPS

Waterlinieroute
Wil je, net als Renate Reijnders en Evelien de Bruijn het 28 kilometer lange stuk van de Waterlinieroute tussen Oud-Loosdrecht en Fort Blauwkapel fietsen? Of kan je misschien nog wel meer aan? Dat kan want de hele route is niet minder dan 242 kilometer!

Stap op de fiets en beleef de Waterlinie Fietsroute. Fiets één of meer etappes en ontdek indrukwekkende forten en trap door karakteristiek militair landschap. Fiets door uitgestrekt groen en karakteristiek militair landschap, langs brede rivieren en kom tot rust op een terrasje in een van de vele karakteristieke vestingstadjes. In het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gaan historie, natuur en heerlijk eten en drinken hand in hand.

De beste manier om het grootste geheim van Nederland te ontdekken? Met de fiets natuurlijk! Het prachtige liniegebied vol forten, sluizen, dijken, kanalen en bunkers leent zich uitstekend voor een meerdaagse fietstocht. Fietsend door het oer-Hollandse landschap wisselen robuuste bouwwerken, idyllische vergezichten, bourgondische restaurants en interessante musea elkaar af. Op en top genieten. Ervaar het zelf! Tijdens deze fietsvakanties ontdek je ook een deel van twee andere linies: de Stelling van Amsterdam en de Oude Hollandse Waterlinie.

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Leersumse Veld
Voor alle informatie over het Leersumse Veld en wat je daar kunt doen en beleven, kijk je op deze pagina van Staatsbosbeheer.

Castellum Hoge Woerd
Het Castellum Hoge Woerd is zeer de moeite waard om te bezoek en de toegang is ook nog eens gratis! Maar let in deze tijden van Corona wel op de openingstijden want die zijn misschien wel aangepast. Kijk voor alle informatie over het Castellum op hun website.

Het boek van Alexander van de Bunt over de grote tochten van de Romeinen heet ‘Wee de overwonnenen’.

Hof van Cartesius
Het is niet echt een uittip maar we kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent geworden naar het zeer inspirerende Hof van Cartesius. Op hun website vind je heel veel informatie over het hof, de ondernemers en hun plannen rondom de uitbreiding.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door: K.F Hein Fonds, Provincie Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Routebureau Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Carel Nengerman Fonds en met dank aan Staatsbosbeheer.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK