RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 12 jul 2020, 08.00 uur


TV-kok Ramon Beuk wandelt in deze aflevering van Mijn Mooiste Plek samen met zijn vriendin Lisa vanuit Benschop het klompenpad ‘Benedeneindsepad’. Naast liefde voor koken heeft Ramon ook heel veel liefde voor vissen … en voor Lisa!

Amateur natuurfotograaf Eric Gibcus heeft een ietwat aanstootgevende mooiste prent. Hij heeft vier jaar lang moeten wachten voordat hij eindelijk het liefdesritueel van een paar hazen voor zijn camera kreeg.

Ben je altijd al bang voor rode mieren? Vlogwachter Jelle laat zien waarom een rode mierennest juist interessant is en niets om bang voor te zijn.

Monique Hoeven fietst, met haar baby in het zitje naar haar mooiste plek in de provincie Utrecht, het verdronken bos.

De provincie Utrecht is rijk aan historische landgoederen en buitenplaatsen. Veel van deze plekken werden in de loop van de jaren ontdaan van hun kleine landschapselementen zoals poelen en hagen. Bij de voormalige heerlijkheid Houdringe in De Bilt worden deze elementen weer zoveel mogelijk teruggebracht

En Johan van der Gun laat zien waarom we zeker eens een keer naar fort Honswijk moeten komen.

 

TIPS
 

Benedeneindsepad

Wil je in de voetsporen van Ramon Beuk en zijn vriendin Lisa ook de 9 kilometer van dit prachtige klompenpad wandelen? Dat kan! En zelfs met kleine kinderen is het pad leuk want er is ook een Klompenpad KIDS van 4,5 kilometer met onderweg allerlei leuke en leerzame dingen om te doen.
 

Dit klompenpad brengt je het mooie buitengebied van Lopik, Montfoort en Oudewater in het Groene Hart. De wandelroute gaat door een waterrijk gebied met vele verschillende (weide)vogels. Het benedeneindsepad gaat onder andere door het natuurgebied de Willeskop, dat de 'vogelmagneet' wordt genoemd. Geniet van vogels, vergezichten en dorpsverhalen. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dit pad is tevens een klompenpad KIDS waar kinderen van alles kunnen doen, ontdekken en beleven tijdens de wandeling. Er is een trekpontje, een uitkijktoren en in de Kidsfolder staan allerlei leuke opdrachten.

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Op klompenpaden.nl staan de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Op deze website kun je ook terecht voor die handige klompenpaden-app!

 

Verdronken Bos
Wilt je de mooiste plek van Monique Hoeven, het Verdronken bos bezoeken dan kun je hier meer informatie vinden.

Je kunt ook deze 17 kilometer lange etappe van het waterliniepad wandelen want dan kom je dwars door het verdronken bos heen.

Je weet een ding zeker; je wandeling is doordrenkt van historie. Bij geen ander wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze route. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend.
 

Landgoed Houdringe
De natuur rondom het landgoed Houdringe in De Bilt is een minder bekende parel in de provincie en leent zich uitstekend voor een fraaie wandeling. Kijk hier voor meer informatie.

 

TIP VAN DE WEEK

Fort Honswijk
Het grote Fort met de imposante bomvrije geschutstoren werd gebouwd tussen 1842-1848 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met Fort Everdingen aan de overzijde van de Lek sloot het Fort de rivier, de beide Lekdijken en het aangrenzende hoog gelegen voor- en achterland als doorgang (acces) naar het bestuurlijk en economische hart van Nederland hermetisch af.
 

Heel veel informatie vind je op de internetpagina van de stichting Honswijk Everdingen.

Als je nieuwsgierig bent naar de tijdelijke tentoonstelling over de 2de wereldoorlog dan kun je hier terecht.

Voor rondleidingen door de diepst delen van het fort en de imposante toren moet je op de website reserveren. Kijk hier voor de reserveringspagina.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door: K.F Hein Fonds, Provincie Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Routebureau Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Carel Nengerman Fonds en met dank aan Staatsbosbeheer.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK