RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - zo 2 aug 2020, 08.00 uur


In de laatste aflevering van dit seizoen wandelt tweevoudig beste hockeykeeper van de wereld David Harte met zijn Kampong teamgenoot en vriend Pepijn Luijkx 10 kilometer door weilanden en langs forten rondom Schalkwijk. Pepijn heeft net nieuwe schoenen, is dat slim?

Pieter is naast IT-er ook natuurfotograaf en heeft zijn mooiste prent geschoten om 6 uur ’s ochtend in november liggend met z’n buik op de grond van het Leersumseveld. Maar dan heb je ook wel wat!

Vera wandelt iedere avond met haar moeder en zussen een stukje in de buurt. Dat wandelingetje eindigt altijd bij haar mooiste plek en wij mogen een keertje met haar meekijken.

En waarom zou je naar de Woerdense Cattenbroekerplas gaan? Ben vertelt je alles over deze tip van de week.

Vlogwachter Roel neemt je mee achter de, voor anderen gesloten hekken van fort Rhijnauwen en komt oog in oog met een heel schattig vossenjong.

 

TIPS

Lint- & Liniepad

David Harte en Pepijn Luijkx komen niet vaak in de natuur en waren verbaasd over de schoonheid van het Hollandse landschap langs het Lint- & Liniepad. En het is dan ook een geweldige route.

Ontdek het mooie buitengebied van Schalkwijk. Wandelen door weilanden, langs een lint van boerderijen en de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Geniet van weidse uitzichten, de rust en ontdek de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Klompen aan, rugzak op en gaan.

Wat is een Klompenpad?

Dat zijn wandelroutes die zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés lopen. Het Lint- en Liniepad loopt langs forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zoals Werk aan de Groeneweg. Een verdedigingsstelling voor het verder gelegen Fort Honswijk. Om het verdedigingswerk te verbloemen werden omstreeks 2930 fruitbomen aangeplant. 

Voor meer informatie over de route kijk je op de website van het Routebureau Utrecht.

Wil je ook de app met al die prachtige Klompenpaden in de provincie op je telefoon? Op deze site kun je ‘m downloaden voor zowel Android als iOS apparaten.

 

Fort bij Rhijnauwen
Het waterliniefort bij Rhijnauwen is normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers maar er worden soms groepsrondleidingen gegeven. Kijk voor alle informatie op de website van Staatsbosbeheer.

 

TIP VAN DE WEEK

Zwemplas Cattenbroek, Woerden
Op deze website staat alle informatie die je nodig hebt voor een aangename dag aan het strand van Cattenbroek. De plas is goed bereikbaar per fiets en er is ruime parkeermogelijkheid op het parkeerterrein aan de Zeeweg in Woerden.

Leersumseveld
Het Leersumseveld is ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden in de provincie Utrecht. En je kunt er ook nog eens geweldig wandelen. Naast de normale route van ruim 6 kilometer is er ook een kabouterpad voor de kleintjes uitgezet. En op het veld worden geregeld speciale excursies gehouden, zoals een zoektocht naar de nachtzwaluw.

Kijk hier voor meer informatie.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK