RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - za 31 jul 2021, 16.25 uur


Aflevering: Afl 4

De Utrechtse stand-up comedian Soula Notos fietst met vriendin Maaike door de prachtige bossen en over de uitgestrekte Gelderse Vallei. Als ze even de stad zelf doorsteken en langs theater de Lampegiet rijden, moet Soula toch even kwijt hoe erg ze het theater mist in deze tijden van Corona.

Amateurfotograaf Irma Meijerman reist de hele wereld over om stijgers en pieren te fotograferen, een passie die vlak bij haar huis is begonnen aan de Haarrijnseplas. Met een speciale techniek en het nodige geduld ontstond daar een hele mooie prent.

Vlogwachter Tineke is helemaal weg van de bloeiende linde. De heerlijke zoete geur die de bloesem verspreidt trekt allerlei insecten aan.

Bram, een 13-jarige cameraman, trekt met z’n vader Guido richting Polsbroek omdat daar een prachtig boeren weggetje te vinden is waar Guido jarenlang voor zijn werk overheen reed. En als ze er toch zijn dan wandelen ze gelijk maar even het Benedeneindsepad.

Het fort Werk aan de Korte Uitweg is vooral bekend om het theehuis, maar wat minder mensen weten is dat er achter op het fort ook een natuurcamping is èn dat het fort voor een groot deel gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stefan en Douwe laten zien wat er allemaal te doen is op en om het fort.

De Nederlandse, en dus ook de Utrechtse uiterwaarden van grote rivieren werden in de periode na de tweede wereldoorlog heel efficiënt ingedeeld als boerengras- of akkerland. Dat is voor een groot deel ten koste gegaan van de biodiversiteit langs de rivieren. Edwin heeft gewerkt aan de Palmerswaard en de Elster Buitenwaard om de natuur weer terug te brengen langs de Nederrijn.

Mijn Mooiste Plek is mede mogelijk gemaakt door: K.F Hein Fonds, Provincie Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Routebureau Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Carel Nengerman Fonds en met dank aan Staatsbosbeheer.

Deze aflevering is voor het eerst uitzonden op 19 juli 2020. 

 MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK