RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - za 7 aug 2021, 16.25 uur


Aflevering: Afl 5

Oud-gemeenteraadslid van Utrecht en voorzitter van het bevrijdingsfestival Bouchra Dibi ontmoet voor het eerst van haar leven acteur Edo Brunner. Tijdens de vijf uur durende sloepenroute ‘Wijde Blik en Vecht Zuid’ merken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze op het eerste gezicht hadden gedacht.

Om bij de plek te komen waar natuurfotograaf Marvin zijn mooiste prent heeft geschoten, moet hij eerst nog een behoorlijk stuk roeien. Maar de foto van de visarend was het dan ook meer dan de moeite waard.

Gert is de bewoner van het karakteristieke oude treinstation Vinkeveen. Hij is helemaal weg van het landschap dat aan zijn huis grenst, de Demmerikse polder die een aantal jaar geleden is omgetoverd in een vogelparadijs.

Rami en zijn twee dochters zijn gevlucht uit Syrië en dus nog niet zo lang in Utrecht. Toch hebben ze de omgeving al uitgebreid verkend en zijn tot de conclusie gekomen dat Slot Zuylen voor hun de mooiste plek is.

En Slot Zuylen is ook de Tip van de Week. Het museumkasteel heeft een nieuwe directeur en hij verteld waarom je de woonplaats van de familie Van Tuyll van Serooskerke echt moet komen bezoeken.

Mijn Mooiste Plek is mede mogelijk gemaakt door: K.F Hein Fonds, Provincie Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Routebureau Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Carel Nengerman Fonds en met dank aan Staatsbosbeheer.

Deze aflevering is voor het eerst uitzonden op 26 juli 2020. MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK