RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Mijn Mooiste Plek - za 28 aug 2021, 16.25 uur


Aflevering: Utrechtse Heuvelrug

In de derde ijstijd, lang, lang geleden schoof een dikke laag ijs helemaal vanaf Scandinavië ver ons land binnen. Toen het ijs in warmere tijden weer smolt, bleef er een heuvelachtig gebied achter dat loopt van Rhenen tot aan Het Gooi. Die Heuvelrug bestaat tegenwoordig uit prachtige bossen, unieke stukken heide en is natuurlijk bij uitstek geschikt om er te recreëren.

Tom van Koesveld woont in Rhenen en geeft geregeld rondleidingen over de Utrechtse Heuvelrug. Hij vertelt in Mijn Mooiste Plek alles over de ontstaansgeschiedenis van de Heuvelrug en neemt je mee naar bijzondere plekken met bijzondere geschiedenis. Kijk voor meer informatie over de Utrechtse Heuvelrug en wat je er allemaal kan beleven op deze site.

SCHILDERACHTIG
In het oude Utrechtse postkantoor op de Neude zit tegenwoordig de bibliotheek. Vlak bij de roltrappen naar de eerste verdieping vind je een groot en kleurrijk kunstwerk van Jop Vissers Vorstenbosch. Om zulke grote werken te kunnen maken, heb je ook een groot atelier nodig. Die heeft Jop gevonden in een oude vliegtuig shelter op Park Vliegbasis Soesterberg. Jop Vissers Vorstenbosch heeft een eigen website.

Voor alle informatie over Park Vliegbasis Soesterberg kijk je op de site van het Utrechts Landschap. En hier staat alles wat je moet weten als je het park wil bezoeken.

UTRECHT DOOR
Tjerk Ridder is een Utrechtse Theatermaker die bijzondere reizen maakt en verhalen uit die reizen verwerkt in zijn shows. Zo ging hij met een caravan op pad, zonder een auto in ‘Trekhaak gezocht’. Ook liep hij samen met zijn ezel Lodewijk het 1500 kilometer lange Martinuspad van Parijs naar Groningen. Tjerk is altijd op zoek naar wat het is om te delen in de huidige maatschappij.

Met Lodewijk en zijn vader Ronald loopt hij over de Heuvelrug het rondje ‘Koeheuvels’. Voor alle informatie over die route en het gebied kijk je op deze speciale site of scan je de QR-code in het item.

VLOGWACHTER
Boswachter Jacqueline van Dam van het Utrechts Landschap vertelt je meer over een bijzondere plek op Park Vliegbasis Soesterberg.

TIPS
Wil je Landschap Erfgoed Utrecht helpen met het zoeken naar sporen uit het verleden, kijk dan hier eens.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Routebureau Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en Utrechts Landschap.MEER UITZENDINGEN MIJN MOOISTE PLEK