RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Na het Nieuws - do 27 feb 2014, 07.11 uur


Het trapongeluk

In de zomer van 2006 gebeurt in Utrecht één van de ernstigste ongevallen uit haar recente geschiedenis: het trapongeluk. Het is hartje zomer wanneer op 6 augustus 2006 de band Zuco 103 de topact van de Muzikale Botenparade vormt. Duizenden toeschouwers hebben zich verzameld rondom de gracht om van dit optreden te genieten. Maar wat een spetterende afsluiting van het festival had moeten worden veranderde rond kwart voor tien 's avonds in een grote nachtmerrie.

De houten kadetrap waar festivalgangers op staan breekt af en stort in. Meer dan twintig mensen raken gewond en één man overlijdt aan de gevolgen van zijn verwondingen. Hoe heeft dit fatale ongeluk kunnen gebeuren? En hoe kijken de betrokkenen terug op dit incident?

Mariska Sluyzer is één van de vele slachtoffers en schoonzus van de overleden man. Zij vertelt haar verhaal. Daarnaast blikken Rinda den Besten, destijds loco-burgemeester, en Mariëlle Pals, organisator van de botenparade, terug op deze gebeurtenis.MEER UITZENDINGEN NA HET NIEUWS