RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Natuurlijk Zoy - do 4 okt 2018, 12.20 uur


Overleven in de natuur

Eddy is op stap in het Gagelbos vlakbij Utrecht waar hij van survivalexpert Jurjen Annen wat meer te weten komt over het overleven in de natuur. Welke planten kan ik eten en welke hebben een lekkere smaak? Kijken we nog wel genoeg om ons heen in het bos of lopen we met ons hoofd omlaag en herkennen we de natuur niet meer?

STAPELVOEDSEL

Knabbelen op een distel of het eten van wat besjes, fluitekruid en paardenbloemen is lekker maar zal de grote honger niet stillen. Daarvoor heb je voedsel nodig met zetmeel, het zogenaamde stapelvoedsel. Jurjen: "Zoals je in Afrika mais hebt, in de jungle maniok (cassave) en in Australië de yam. Hier in het bos zou dat de eikel kunnen zijn. Echt iets wat massa en energie geeft." Eddy: "Eigenlijk is de eikel dan dus de vuller.

ZINTUIGEN

We zijn tegenwoordig niet meer in staat om te weten wat je moet doen in te overleven. Zoals een konijn dat ziek is precies weet welke plantje hij moet eten.  Onze zintuigen zijn zwak geworden en je moet ze volgens Jurjen blijven trainen om in staat te zijn te overleven. MEER UITZENDINGEN NATUURLIJK ZOY