RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Natuurlijk Zoy - ma 18 jan 2021, 12.15 uur


Aflevering: Een jonge natuurfotograaf

Eddy gaat op pad met een van de beste natuurfotografen uit onze regio. Dirk Hoogenstein is 13 jaar en vanaf zijn zevende aan het fotograferen in de natuur. Hij maakt zulke mooie foto's dat hij al diverse prijzen heeft gewonnen in fotowedstrijden. In het natuurgebied de Blauwe Kamer bij Rhenen laat Dirk aan Eddy Zoëy zien hoe hij te werk gaat.

Eddy: "Wat maakt jouw foto's nou anders dan die van andere fotografen?" Dirk: "Ik zoek altijd een goeie compositie." Wat Dirk daarmee bedoelt wordt duidelijk als Eddy en hij terecht komen te midden van tientallen andere fotografen. Allemaal proberen ze het beste plaatje te maken van de zeldzame notenkraker die daar op het grasveldje rondhipt. Eddy: "Kijk die Dirk eens gaan. Hij gaat steeds precies op een andere plek zitten dan alle andere fotografen."

Dirk heeft de liefde voor de natuur niet van vreemden. Allebei zijn ouders zijn biologen en boswachters. Zijn vader Luc Hoogenstein is ook natuurfotograaf. Dirk: "Mijn vader kwam een keer terug uit Nieuw-Zeeland met foto's van een zeldzame steltkluutsoort die alleen daar voorkomt. Hij was helemaal enthousiast en blij en ik zag dat en dacht wow, ik wil eigenlijk ook wel een keer mee."

Eddy: "Volgens mij heb jij het liefst een onderwerp dat beweegt he? Dus geen planten? Dirk: "Nee, planten zijn saai, die bewegen niet." Eddy: "Ja daar kan iedereen voor gaan liggen, die lopen niet weg, dus daar zit geen uitdaging in."

Dit prgoramma werd voor het eerst uitgezonden in december van 2018. Half december 2018 won Dirk de WWF-Frans Lanting Photo Award in de categorie Young Talents. MEER UITZENDINGEN NATUURLIJK ZOY