RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Onze Tuin - do 23 jun 2016, 07.02 uur


Terug naar de tuin van het Kwatrijn in Soest

In 2014 ging Onze Tuin van start in Soest, waar we een speciale tuin aanlegden voor 28 bewoners met een ernstige meervoudige beperking. Dit was de grootste klus van Onze Tuin ooit, want wat was het een gigantische tuin, het leek wel een park.

Tuinmeester Mark van Noppen kwam met een prachtig plan voor de tuin en de leerlingen werkten hard om deze grote tuin in orde te brengen. De mensen van het Kwatrijn (een woon-werkgemeenschap van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag) hadden één grote wens: een asfaltpad door de tuin. Zo konden bewoners met rolstoel, rollater, fiets én skates door de tuin. Dat asfaltpad moest dan wel 1 kilometer (!) lang worden. Het pad kwam, net als een kinderboerderij, een moestuin, uitkijktorens, een loopbrug, privé-tuintjes en een heerlijk terras.

Heeft het Kwatrijn de tuin kunnen bijhouden en ligt de tuin en er nog mooi bij? Het Onze Tuin team reist weer af naar Soest om te zien hoe het ermee staat en of er nog wat achterstallig werk is waar Mark en zijn leerlingen zich op kunnen storten.MEER UITZENDINGEN ONZE TUIN