RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Verhalen van - do 21 jul 2016, 07.02 uur


van de Heiligenbergerbeek

In de laatste aflevering van de serie gaat Evelien de Bruijn de Heiligenbergerbeek verkennen. Deze beek is 8 kilometer lang en loopt van net boven Woudenberg naar Amersfoort, om daar weer in de Eem te eindigen.

Met de kano vaart Evelien de rivier af om bijzondere plekken en mensen te ontmoeten. Zo ook Landgoed Heiligenberg waar de beek zijn naam aan te danken heeft. Evelien spreekt met rentmeester Handert Scheffer over de historie van dit landgoed. Er gaan zelfs legendes over het landgoed.

Vervolgens stapt Evelien aan boord bij de vrijwilligers van De Waterlijn die haar alles vertellen over de waterkwaliteit en flora en fauna rond de beek.

In park Randenbroek in Amersfoort stapt Evelien aan wal om de reigerkolonie te bezoeken met stadsecologe Renée van Assema. Reigers broeden hoog in bomen om hun jongen goed te beschermen. Maar niet alleen voor reigers is de park een thuis, ook de bijzondere rosse vleermuis leeft hier. Zou Evelien een glimps van de reigers en vleermuizen opvangen?MEER UITZENDINGEN VERHALEN VAN