RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 2 jun 2015, 07:11 uur


Aflevering: Vreeland

In de jaren '30 werd in Vreeland een bedrijf voor het produceren van stalen opgericht door de markante ondernemer Bernard van Leer. Van Leer, ook wel de vatenman genoemd, was een begrip in het dorp en voorzag veel inwoners van werk. Inmiddels is de Van Leer fabriek overgenomen door het Amerikaanse Greif. Henk gaat op pad om de verschillen tussen vroeger en nu te onderzoeken en hij leert hoe de vaten gemaakt worden.

 

Na bijna vijftien jaar stopt het operaprogramma Una Voce Particolare. Daarnaast kende Nederland ook een  programma waarin rappers en rockers worden omgeschoold tot operazangers. Is er dan een tekort aan goede operazangers in ons land? En kan Henk helpen door zich ook om te scholen tot operazanger? Henk gaat op cursus bij de bekende operazanger Marco Bakker.

 

Na de zangles ontmoet Henk historisch hovenier Kees Beelaerts van Blokland.  Kees en Henk verkennen een prachtige buitenplaats in Vreeland en Kees legt uit wat nou precies een historische tuin is. Henk is benieuwd of je een historische tuin ook thuis kan hebben, dat ziet hij namelijk ook wel zitten.MEER UITZENDINGEN WESTBROEK