RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Uitzending gemist


 Voor tv-uitzendingen kunt u tot 1 jaar terug selecteren.


Westbroek - di 9 jun 2015, 07.11 uur


Aflevering: Achterveld

Niemand in Achterveld wist wat er aan de hand was op zaterdag 28 april 1945 toen er ineens een colonne auto's met witte vlaggetjes door het dorp reed. De auto's van de geallieerden ťn de Duitsers stopten bij de St.Josephschool, inmiddels buurtcentrum de Moespot, voor een geheime bijeenkomst. Achtervelder Joep van Burgstede vertelt wat er gebeurde die bewuste dag vlak voor het einde van de oorlog.

Wereldwijd bestaan† er wel 600 verschillende soorten knoflook. Ze verschillen in grootte, kleur, vorm, smaak, aantal tenen, scherpheid en bewaarbaarheid. Kees Huijbregts, ook wel 'Knoflook Kees' genoemd, verbouwt zo'n 200 verschillende soorten knoflook. Henk neemt een kijkje op zijn land en helpt hem een handje mee met het oogsten, want dit gaat nog allemaal met de hand.

…ťn keer per jaar is in Achterveld het grote festijn van de grasmaairace. Gewone gazonmaaiers worden dan omgebouwd tot heuse racemonsters. Henk ontmoet een aantal deelnemers met hun snelle maaiers en twijfelt of hij zelf ook een stukje durft te scheuren.MEER UITZENDINGEN WESTBROEK